Zoekt u een woning in Leersum, Amerongen of elders op de Utrechtse Heuvelrug? VBO-makelaardij Benink heeft verschillende huizen, veelal met tuin, in bestand. U kunt ook een zoekopdracht plaatsen. Dan gaat makelaar en taxateur Eric Benink voor u op zoek naar het huis van uw dromen.

De aankoopopdracht wordt vastgelegd in een opdracht tot dienstverlening waarop de algemene consumentenvoorwaarden van de VBO van toepassing zijn. Bovendien werkt makelaardij Benink bij een aankoopopdracht voor een aantrekkelijk tarief en op basis van no cure, no pay.

Tip: heeft u al een huis op het oog? Schakel makelaardij Benink dan in als aankoopmakelaar. Eric Benink behartigt uw belangen, geeft u objectief advies over de reële koopprijs en de bouwkundige staat van de woning en staat u in elk stadium van de aankoop bij. Bovendien is hij een bijzonder goede onderhandelaar...

Stappenplan voor de aankoop van uw nieuwe huis

Misschien woont u al in de regio of misschien wilt u juist naar de groene Utrechtse Heuvelrug verhuizen. Hoe dan ook: u heeft zo uw ideeën over de aan te kopen woning zelf, en over het dorp of de buurt waarin u wilt wonen. Samen met Eric Benink brengt u deze wensen en eisen in kaart. Ook bespreekt u de financiële kant van de zaak: wat is uw budget?

Zoeken, voorstellen en bekijken

Op basis van uw zoekprofiel houdt makelaardij Benink het actuele aanbod in de gaten. Omdat Eric Benink al 30 jaar actief is in deze regio, hoort hij vaak al dat een huis op de markt gaat komen voordat het bordje ‘te koop’ in de tuin wordt gezet. Daardoor kan hij u interessante huizen snel voorstellen. Heeft u interesse, dan maakt hij een afspraak om de woning met u te bezichtigen. Daarbij kijkt u waarschijnlijk vooral met uw ogen en hart, maar Eric Benink blijft koel. Rationeel beoordeelt hij de marktwaarde, hoe courant het pand is, de bouwkundige staat ervan en de omgeving. Essentiële zaken om straks de onderhandelingsfase naar uw hand te kunnen zetten.

Bod uitbrengen en onderhandelen

Laten we ervan uitgaan dat u enthousiast bent over het huis, en dat het waardeoordeel van uw makelaar en taxateur geen reden is om van koop af te zien. Dan bepaalt u samen met Eric Benink uw openingsbod, de onderhandelingsstrategie en de onderhandelingsruimte. De makelaardij formuleert de bieding voor u, met alle bijkomende voorwaarden en voorbehouden.

Zitten er addertjes onder het gras?

U wilt geen kat in de zak kopen. Daarom vraagt Eric Benink alle akten en overige documenten op, en wint informatie in bij gemeentelijke instellingen, milieudienst, kadaster en (indien van toepassing) vereniging van eigenaars. Als het verstandig is om een bouwkundige of asbestinspecteur in te schakelen, dan adviseert hij u hierover.

Regelen van de papierwinkel

Als u het eens bent geworden met de huidige eigenaar en alles verder in orde is, controleert en begeleidt Eric Benink het tekenen van de koopovereenkomst. Hij ziet er ook op toe dat alle daarin opgenomen afspraken worden nagekomen. Op de dag van de eigendomsoverdracht begeleidt Eric Benink u bij de inspectie van de woning. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris en u bent de trotse eigenaar van uw nieuwe huis.