Wanneer u een hypotheek nodig heeft of deze wilt oversluiten, vraagt de bank vaak om een taxatierapport van de woning. Beëdigd en gecertificeerd makelaar en taxateur Eric Benink verzorgt die objectieve waardebepaling voor u. Overigens komt een taxatie ook goed van pas als u uw huis te koop wilt zetten en de vraagprijs moet bepalen. Andere scenario’s zijn: voor fiscale doeleinden, bij splitsing of op verzoek van de rechtbank.

Inhoud van een NVM-taxatierapport

Bij een taxatie let Eric Benink onder meer op de staat van onderhoud van de woning, inhoud en oppervlakte, ligging en omgeving. Verder checkt hij de kadastrale gegevens: wat is de eigendomssituatie? Zijn er rechten en plichten gekoppeld aan de woning en de grond, zoals recht van overpad of erfpacht? Milieuaspecten zoals bodemverontreiniging komen aan bod, en het geldende bestemmingsplan. Natuurlijk wordt ook de marktsituatie (vraag en aanbod in de omgeving) meegenomen in de bepaling van de marktwaarde. Eric Benink onderbouwt het taxatierapport altijd met referentieobjecten.

Validatie

Eric Benink Makelaardij is aangesloten bij de VBO en gecertificeerd taxateur en ingeschreven in het NRVT en gecertificeerd door het NWWI. NWWI en Taxateursunie controleren en keuren taxatierapporten van taxateurs volgens strenge kwaliteitseisen. Daardoor weten u en uw geldverstrekker of intermediair zeker dat u een betrouwbaar taxatierapport krijgt.

Snel en goed(koop)

Eric Benink voert de taxatie snel en professioneel uit, tegen concurrerende prijzen. Bij verkoop van uw huis via de makelaardij, hoeft u voor de taxatie niets te betalen.

Vraag uw taxatie direct aan.